Naj ima otrok svoj pravljičen kotiček

Ko sem bila mala sva z dedijem, ki me je pazil, ves čas izdelovala šotore na tak in drugačen način. Enkrat sva si postavila dva stola in ju nato prekrila z odejo, spet drugič sva pokrila celotno mizo, da je iz tega nastal ven “šotor”. To je bil zame pravljičen kotiček. Skrila sem se pred svetom odraslih in se poglobila v svoj domišljijski svet, kjer sem imela plišaste igračke, se igrala in brala pravljice. Tako sem lahko preživela tudi po več ur. In sedaj, ko spremljam najinega sončka, je prav enak. Tudi on je nekega večera izrazil željo, da bi se rad skril pod mizo. Tako sva čez njo pokrila dve koci in nastalo je njegovo skrivališče. Pod mizo si je odnesel vse najljubše plišaste igračke in ostale igrače, nočno lučko, tablico in obvezno knjige. Nekaj časa se je igral sam, nato pa je poklical mene, da naj pridem v njegovo skrivališče in mu preberem pravljico. Seveda sem z veseljem šla k njemu obujati stare spomine :)! Pod mizo je čas minil s čarobno hitrostjo… najprej sva brala knjigo, ki si jo je izbral, nato pa sva se igrala, smejala in pogovarjala. Tudi meni je bilo zares lepo. To obdobje je trajalo kar nekaj časa, nakar sva se z možem odločila, da mu bova kupila pravi šotor. Priznava, da takrat še nisva vedela za indijanske oziroma tipi šotore iz blaga, ampak sva slučajno v Ikei opazila šotor trdnjavo in cirkus. Pokazala sva mu sliko, katerega si želi in izbral si je šotor trdnjavo.


(Vir: https://www.pinterest.com/pin/60728294949878268/)

Ko sva mu ga postavila v sobico je bil presrečen! V njem se je rad igral in skrival, sam ali pa z nama. V njem smo preživeli veliko časa in lahko rečem, da smo ga maksimalno izkoristili. Ko je bil šotor v sobici ni bil problem, ko pa smo ga prestavili ven na travo pa nam več ni odgovarjal, sploh zaradi tega, ker v kompletu ni imel nobene podloge, da bi otrok sedel na toplem, ni se dal razstaviti, zaradi tega ga nismo mogli po koncu sezone oprati in bil je zelo lahek, tako, da ga je lahko veter takoj odpihnil. A ne morem čez njega govoriti slabo, kajti, ko smo ga potrebovali, nam je zelo dobro služil in njegov namen je bil dosežen. Ker trenutno malo pospravljamo in renoviramo sobico in bi z možem ponovno rada ustvarila za najinega sončka čaroben kotiček za branje in počivanje, sva se odločila za tipi šotor oziroma indijanski šotor blagovne znamke MAMO TATO. Predvsem naju je navdušil indijanski pridih in stil šotora, ogrodje iz naravnega lesa (bukev), 4 cm antialergijska podloga (ki se lahko pritrdi), da najin sonček ne bo sedel in ležal na hladnem, najbolj pa seveda to, da se lahko šotor razstavi, tkanina pa opere v pralnem stroju. To je nama zares pomembno, sploh, če prestaviš šotor na balkon ali teraso. Te indijanske oziroma tipi šotore sva tudi sama vključila v našo prodajno ponudbo na spletni strani, ker so nama zares lepi, čarobni in funkcionalni. Pomembno pa je tudi to, da imajo vse potrebne certifikate, soglasja, so iz 100% bombaža in imajo  Oko-Tex standard 100 / TUV. Komplet tipi šotora vključuje:
– šotor širine približno 120 cm x 120 cm in višine okoli 150 cm iz tkanine, ki je iz 100% bombaža,
– štiri palice iz bukve (ogrodje) v višini 180 cm,
– debelo prešito podlogo (debelina 4 cm), v velikosti približno 116 cm x 116 cm iz 100% bombaža. Polnilo je iz poliestrskega vlakna in antialergijsko. Podloga se v šotoru pritrdi, 
– tri obojestranske dekorativne blazine (zvezda, oblak in kvadrat) iz 100% bombaža. Polnilo je iz poliestrskega vlakna in antialergijsko, 
– dekorativne zastavice, ki pričarajo piko na i celotni podobi.

Midva sva glede na Tilnovo sobico v ožji izbor dala tipi šotor sivo rumen z maroškim vzorcem in tipi šotor turkizen in krem z belimi pikicami. Končna odločitev pa bo seveda na najinemu sončku :).

    

Ekipa Lenuhec.si (Teja)

 

Komentiraj

Independently verified
858 reviews