Splošni pogoji zasebnosti

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, ki mu posvečamo izredno skrb in pozornost.

Lenuhec.si se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in GDRP Uredbo EU, ki je stopila v veljavo s 25. majem in je varstvo osebnih podatkov še izboljšala.

Lenuhec.si se skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: ZVOP-1) in GDRP Uredbo EU, ki vstopi v veljavo s 25. majem zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke kupca in, da jih ne po posredoval nepooblaščenim osebam.

Prodajalec bo osebne podatke kupca uporabljal izključno za interne potrebe izpolnitve naročila, potrebno komunikacijo in za obveščanje o aktivnostih, ponudbi in nagradnih igrah, katerih organizator je.

Odgovornost kupca za varovanje osebnih podatkov:
Kupec je odgovoren za varovanje svojih osebnih podatkov, in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema s katerim opravlja naročila (varovanje svojega uporabniškega imena in gesla).

Katere podatke zbiramo?

Za potrebe poslovanja Lenuhec.si spletne trgovine zbiramo naslednje podatke uporabnikov:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo. Uporabnik se ima kadarkoli možnost odjaviti ali zahtevati izbris vseh svojih osebnih podatkov.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Lenuhec.si med drugimi shrani tudi druge piškotke (več spodaj v poglavju “PIŠKOTKI”)

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Lenuhec.si shranjujejo trajno, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Uporaba osebnih podatkov

Lenuhec.si vaše osebne podatke uporablja v naslednje namene:

  • Registracija v spletno trgovino: Pošiljanje posodobitev v zvezi s statusom vašega naročila ali povpraševanja.
  • Prijava na e-novice: Pošiljanje novic in podrobnosti o ponudbah, za katere verjamemo, da vas bodo zanimale.
  • Drugo: Za izboljšavo spletne strani, razumevanje nakupovalnih vzorcev naših strank, izvajanje drugih osnovnih marketinških in promocijskih aktivnosti, s fokusom na produktih in storitvah.

Izjeme razkritja osebnih podatkov

Podatki, ki jih Lenuhec.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le v primeru obveznosti določene z zakonom, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Piškotki

Kaj so piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema, če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Zakaj so piškotki potrebni

Piškotki so namenjeni boljšemu delovanju spletnih aplikacij in tako se v piškotke lahko beležijo vaše nastavitve, preference, informacije o prijavi uporabnika in drugo.

Piškotki so tako potrebni za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri zbiranju statistik o obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika in drugo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase.

Glede zakonskih omejitev in določilih hranjenja piškotkov na uporabnikovih brskalnikih si lahko pogledate tukaj.

Nekateri piškotki so tako nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali shranijo le, če se tem strinjate.

V primeru, da imate na vašem brskalniku že hranjene piškotke bodo po zavrnitvi ti piškotki ostali, vendar se ne bodo shranjevali novi piškotki. Po preteku časa veljavnosti piškotka bodo le ti tudi odstranjeni.

Spodnji seznam je samodejno kreiran z namenskim orodjem Complianz, ki samodejno prepozna vse piškotke uporabljene v spletni trgovini.

Google Analytics

We use Google Analytics for website statistics. Read more

Name Retention Function
Statistics (anonymous)
_ga 2 years Store a unique user ID
_gid 1 day Count and track pageviews
_gat 1 minute Filter requests from bots
Sharing

For more information, please read the Google Analytics Privacy Policy.

MailMunch

We use MailMunch for mailinglist subscriptions. Read more

Name Retention Function
Preferences
mailmunch_second_pageview 1 year Manage subscription service
Purpose pending investigation
_mailmunch_visitor_id 1 year
Sharing

For more information, please read the MailMunch Privacy Policy.

JetPack

We use JetPack for advertising. Read more

Name Retention Function
Statistics
tk_tc session Store the user’s usage history
Sharing

For more information, please read the JetPack Privacy Policy.

WooCommerce

We use WooCommerce for webshop management. Read more

Name Retention Function
Functional
wc_cart_hash_* session Store items in shopping cart
wc_fragments_* persistent
wp_woocommerce_session_* session Store performed actions on the website
Sharing

This data is not shared with third parties.

Zopim

We use Zopim for chat support. Read more

Name Retention Function
Purpose pending investigation
__zlcmid
__zlcstore
Sharing

For more information, please read the Zopim Privacy Policy.

Complianz

We use Complianz for cookie consent management. Read more

Name Retention Function
Functional
cmplz_all 365 days Store cookie consent preferences
complianz_consent_status 365 days Store cookie consent preferences
complianz_policy_id 365 days Register accepted cookie policy ID
Sharing

For more information, please read the Complianz Privacy Policy.

Facebook

We use Facebook for display of recent social posts and/or social share buttons. Read more

Name Retention Function
Marketing/Tracking
_fbp 3 months Track visits across websites
_fbc 2 years Stores last visit
actppresence 1 year Manage ad display frequency
fbm* 1 year Store account details
xs 3 months Store a unique session ID
fr 3 months Ad delivery
datr 2 years Provide fraud prevention
sb 2 years Store browser details
*_fbm_ 1 year Store account details
Functional
wd 1 week Determine screen resolution
act 90 days Keep users logged in
c_user 90 days Store a unique user ID
csm 90 days Provide fraud prevention
presence session Track if the browser tab is active
Sharing

For more information, please read the Facebook Privacy Policy.

WP Do Not Track

We use WP Do Not Track for cookie consent management. Read more

Name Retention Function
Functional
dont_track_me 1 year Store ‘do not track’ signals
Sharing

This data is not shared with third parties.

Automattic

We use Automattic for website development. Read more

Name Retention Function
Statistics
tk_ai session Store a unique user ID
Sharing

For more information, please read the Automattic Privacy Policy.

Zendesk

We use Zendesk for Customer Relations Management. Read more

Name Retention Function
Functional
ZD-settings persistent Store user preferences
Purpose pending investigation
ZD-suid persistent
ZD-buid persistent
Sharing

This data is not shared with third parties.

Miscellaneous

Name Retention Function
Purpose pending investigation
cookieconsent_dismissed
PH_HPXY_CHECK
jStorage
simpleStorage
mailmunch-topbar-*
Sharing

This data is not shared with third parties.

Zahtevajte izbris svojih podatkov

V kolikor želite, da iz naše spletne baze odstranimo vaše osebno podatke, lahko to storite tako, da podate zahtevo za izbris podatkov preko e-poštnega naslova: info@lenuhec.si