Splošni pogoji zasebnosti

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, ki mu posvečamo izredno skrb in pozornost.

Lenuhec.si se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in GDRP Uredbo EU, ki je stopila v veljavo s 25. majem in je varstvo osebnih podatkov še izboljšala.

Lenuhec.si se skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: ZVOP-1) in GDRP Uredbo EU, ki vstopi v veljavo s 25. majem zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke kupca in, da jih ne po posredoval nepooblaščenim osebam.

Prodajalec bo osebne podatke kupca uporabljal izključno za interne potrebe izpolnitve naročila, potrebno komunikacijo in za obveščanje o aktivnostih, ponudbi in nagradnih igrah, katerih organizator je.

Odgovornost kupca za varovanje osebnih podatkov:
Kupec je odgovoren za varovanje svojih osebnih podatkov, in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema s katerim opravlja naročila (varovanje svojega uporabniškega imena in gesla).

Katere podatke zbiramo?

Za potrebe poslovanja Lenuhec.si spletne trgovine zbiramo naslednje podatke uporabnikov:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo. Uporabnik se ima kadarkoli možnost odjaviti ali zahtevati izbris vseh svojih osebnih podatkov.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Lenuhec.si med drugimi shrani tudi druge piškotke (več spodaj v poglavju “PIŠKOTKI”)

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Lenuhec.si shranjujejo trajno, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Uporaba osebnih podatkov

Lenuhec.si vaše osebne podatke uporablja v naslednje namene:

  • Registracija v spletno trgovino: Pošiljanje posodobitev v zvezi s statusom vašega naročila ali povpraševanja.
  • Prijava na e-novice: Pošiljanje novic in podrobnosti o ponudbah, za katere verjamemo, da vas bodo zanimale.
  • Drugo: Za izboljšavo spletne strani, razumevanje nakupovalnih vzorcev naših strank, izvajanje drugih osnovnih marketinških in promocijskih aktivnosti, s fokusom na produktih in storitvah.

Izjeme razkritja osebnih podatkov

Podatki, ki jih Lenuhec.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le v primeru obveznosti določene z zakonom, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Piškotki

Kaj so piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema, če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Zakaj so piškotki potrebni

Piškotki so namenjeni boljšemu delovanju spletnih aplikacij in tako se v piškotke lahko beležijo vaše nastavitve, preference, informacije o prijavi uporabnika in drugo.

Piškotki so tako potrebni za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri zbiranju statistik o obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika in drugo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase.

Glede zakonskih omejitev in določilih hranjenja piškotkov na uporabnikovih brskalnikih si lahko pogledate tukaj.

Nekateri piškotki so tako nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali shranijo le, če se tem strinjate.

V primeru, da imate na vašem brskalniku že hranjene piškotke bodo po zavrnitvi ti piškotki ostali, vendar se ne bodo shranjevali novi piškotki. Po preteku časa veljavnosti piškotka bodo le ti tudi odstranjeni.

V kolikor želite odjaviti pošiljanje podatkov o vašem dostopu v sistem Google Analytics lahko kliknete na sledeči gumb. Za ta namen se v brskalnik shrani nov piškotek “ga-disable-UA-92000938-1″, ki sistemu sporoča, da naj ne pošilja podatkov o uporabnikovem obisku.
[gadwp_useroptout html_tag=”button”]Google Analytics – Odjava[/gadwp_useroptout]

Naziv Namen Trajanje
PH_HPXY_CHECK Sejni piškotek do zaprtja brskalnika
_ga Piškotek za analitiko 2 leti
_gid Piškotek za analitiko 1 dan
cookieconsent_dismissed Obvestilo o piškotkih 1 leto
ga-disable-UA-92000938-1 Piškotek za preklic pošiljanja analitike 10 let
mailmunch-topbar-426726 Prijava na e-novice 7 dni
mailmunch_second_pageview Prijava na e-novice 1 leto
woocommerce_cart_hash Piškotek za delovanje trgovine do zaprtja brskalnika
woocommerce_items_in_cart Piškotek trgovine do zaprtja brskalnika
woocommerce_recently_viewed Piškotek trgovine do zaprtja brskalnika
wp_woocommerce_session_4eab3faab1b11f5f8246ec833c6716a7 Piškotek za delovanje trgovine 2 dni

Zahtevajte izbris svojih podatkov

V kolikor želite, da iz naše spletne baze odstranimo vaše osebno podatke, lahko to storite tako, da podate zahtevo za izbris podatkov preko e-poštnega naslova: info@lenuhec.s