Steklenička, ki nas je zares navdušila!

S pripravami stekleničk nimamo kaj dosti izkušenj, ker se je najin sonček dojil. Ko se je odstavil je nekaj časa ponoči še pil stekleničko, ampak z ovsenim mlekom (je alergik), ki sva ga pripravila že vnaprej. To nama je zelo ustrezalo, saj ni bilo nepotrebnega vstajanja iz postelje, prižiganja luči, itn. Pogovarjala pa sem se z znanko, ki mi je povedala, da je priprava stekleničke (sploh ponoči in, ko se gre kam na izlete) tudi zelo naporna. Ponoči se vstane, gre v kuhinjo in tam pripravi stekleničko. Ko se gre od doma zraven nese termovko, po dve steklenički in posodice s točno odmerjenim adaptiranim mlekom. Včasih se ji je tudi zgodilo, da je bila voda v termovki še prevroča in je morala stekleničko ohlajati v hladni vodi, dojenček pa se je zraven jokal, ker je bil zelo lačen. V ta namen v ponudbo nisva želela vključiti navadnih stekleničk, ki se lahko kupijo  v vsaki trgovini, ampak ponuditi takšno, ki bi olajšala pripravo nočnih obrokov in obrokov na izletih – najboljšo stekleničko za dojenčke, starše in stare starše. Našla sva izdelek oziroma stekleničko Mixie, ki je nastala s strani dveh utrujenih staršev, ko sta imela vsega dovolj in sta začela tuhtati, kaj bi lahko naredila, da bi bilo nočno hranjenje preprosto in enostavno. Izumila sta stekleničko, ki je v celoti izdelana v ZDA, brez BPA, PVC ter Phalatov in, ki je še ni na trgu.

Steklenička Mixie je enake velikosti kot druge stekleničke katerih so potrošniki vajeni (120 ml in 240 ml). Ima slogan napolni, pritisni in zmešaj. Zakaj? Zaradi tega, ker pripravimo Mixie baby stekleničko zdaj in jo zmešamo kasneje. Najprej dodamo v namenski predalček adaptirano mleko in ga zapremo s pokrovčkom. Dodamo vodo (najbolje, da dodamo bolj toplo vodo, če si na primer izračunamo, da bo steklenička stala 2 ali 3 ure) ali pa jo vlijemo pred obrokom, stekleničko pa lahko kasneje segrejemo tudi v mikrovalovni pečici. Ko je dojenček lačen pritisnemo gumb na dnu plastenke, da se prah za adaptirano mleko sprosti in nato pretresemo stekleničko, da se mleko dobro premeša z vodo. Grudice ne bodo nastale to pa zaradi tega, ker pokrov namenskega predalčka za adaptirano mleko deluje kot prosto plavajoča mešalka, ki prepreči nastanek grudic. Deluje kot agitator in pomaga razbiti vse grudice z le nekaj pretresanja. Po uporabi se lahko steklenička varno opere v zgornjem delu pomivalnega stroja.


Včasih pa se lahko tudi zgodi, da naš dojenček ne sprejme vseh cucljev (najin sonček je sprejel samo cucelj NUK). Pri Mixie steklenički tudi to ne bo problem, saj je združljiva s cuclji Dr. Brown, MAM in NUK silikonskimi cuclji s širokim vratom. Mixie zračen cucelj, ki je v kompletu s stekleničko pa je oblikovan podobno kot cucelj blagovne znamke AVENT in preprečuje nastajanje kolik.

Steklenička Mixie zagotovo oljaša pripravo nočnih obrokov in pa tudi obrokov na izletih. Problem ne predstavlja starim staršem, saj ob prvih znakih lakote pritisnejo le gumb na dnu steklenice in jo dobro pretresejo. Ostala predpriprava je v rokah staršev, ki so lahko pomirjeni, da je otrok prejel pravo dozo adaptiranega mleka :). Če se s sončkom ne bi dojila, bi zagotovo izbrala to najboljšo stekleničko za dojenčke!

Reklama:

Vaša ekipa Lenuhec.si

 

 

2 thoughts on “Steklenička, ki nas je zares navdušila!”

Komentiraj

Independently verified
858 reviews