Revolucionarna nosečniška blazina in blazina za dojenje!

Ko mi je zrasel trebušček in nisem našla pravega položaja med spanjem, sva se podala v nakupovanje nosečniške blazine. Cene so se kar precej razlikovala, a gibale so se nekje med 30€ in 60€ (in pa seveda tudi več). Midva sva jo na srečo kupila po akcijski ceni in sva zanjo odštela 25€. Bila je ta velika, standardna nosečniška oziroma materinska blazina. Z njeno pomočjo sem tako iskala položaj, ki bi mi ustrezal, ampak se nanjo nisem mogla navaditi. Vedno mi je manjkala opora pri hrbtu. Ko se je narodil najin sonček je tudi pri dojenju nisem uporabila, ker mi ni ustrezala, saj mi ni šla najbolje oviti okoli pasu. Zaradi tega sva šla po novo, manjšo blazino, ki se lepo prilega okoli pasu. A tukaj se je pojavil nov problem, saj sem si morala svojo roko vedno podložiti z vzglavnikom, da me le-ta ni bolela, ko sem imela sončka v malo višjem položaju za dojenje. In sedaj, ko sva za najino spletno trgovino izbirala nosečniške blazine, sva našla res tako, ki bi jo z veseljem kupila, če bi jo takrat našla v prodaji in bi zanjo vedela. In zato sva se odločila, da jo vključiva v ponudbo, ker je zares funkcionalna! Oblikovana je nekako v obliki številke sedem. V času nosečnosti se mamica vleže na mehak sredinski del blazine, le-ta pa ji nudi oporo za hrbet, nosečniški trebušček in noge. Če leži na levem boku, ki je najbolj priporočljiv zaradi dotoka krvi dojenčku, ji sprednji, daljši del nudi oporo za trebušček in noge, zadnji del pa ji podpira hrbet. Če se obrne na desni bok, si blazino samo obrne na drugo stran in je položaj enak kot pri spanju na levem boku.

Ko se dojenček narodi se blazina dalje uporablja za dojenje. Dobra je zaradi tega, ker si mamica daljši del oziroma del za podporo nog ovije okoli pasu, tisti kratek del opore pa služi kot neke vrste “vzglavnik” za dojenčka med dojenjem in s tem pomoč mamici, da je dojenček v višjem in pravem položaju. Tako ni potrebe, da bi si mamica morala pomagati s podložitvijo vzglavnikov.


V setu se prejme nosečniška blazina oziroma blazina za dojenje in pa bela prevleka, ki je pralna v pralnem stroju na 40 stopinj celzija. Kot dodatek pa se dobita za dokupit roza in modra prevleka z rožicami. Cenovno je malo dražja blazina za dojenje (67.99€), a mislim, da je vredna nakupa. To pa zaradi tega, ker je njena uporaba funkcionalna in pa tudi daljša. Uporablja se v nosečnosti, v času dojenja in pa tudi za čas, ko je dojenček manjši in leži na levem ali desnem boku. Enostavno se ga za dnevni počitek (na primer po dojenju) položi na sredino blazine in se ga z njo podpre spredaj in zadaj, da se ne more prekucniti na hrbet. Blazine pa se sploh ne rabi dati stran in se tako uporaba nadaljuje kar pri naših atijih (tako kot pri nas) :)!

Klik: https://www.lenuhec.si/izdelek/nosecniska-blazina-in-blazina-za-dojenje/

Vaša ekipa Lenuhec.si

Komentiraj

Independently verified
762 reviews