Oktobrske novičke – odejica za jajčko ali lupinico

Kaj je odejica za jajčko/lupinico? Katere so njene prednosti?

Odejica za jajčko/lupinico je odejica, ki je podobna zimski vreči ali swaddle odejici, razlika je le v tem, da še ima narejene odprtine za 3 in 5 točkovni varnosti pas.

Ko nakupujemo izdelke za dojenčka je zelo pomembno, da upoštevamo poleg funkcionalnosti še varnostne ukrepe. Zato je zelo pomembno, da se v jajčko namesti odejica, ki je narejena prav za omenjen otroški sedež. Zakaj?

  • ima narejene odprtine za varnostne pasove, da se le ti lahko potegnejo ven in se z njimi varno pripne dojenčka, odejica pa se lepo prilagodi sedežu in ne predstavlja motečega faktorja,
  • ker je ustrezne velikosti, da se le ta prilega sedežu,
  • je ustrezne debeline, saj se v jajčko ne sme namestiti preveč debele odejice, ki bi onemogočala varno pripenjanje in prevažanje dojenčka,
  • imajo ustrezen način zapiranja in odpiranja,
  • ker je nameščena v sedež tudi ne obstaja nevarnost, da bi se dojenček z njo med vožnjo pokril čez obraz in bi obstajala nevarnost zadušitve.

PREDNOSTI:
– izognemo se oblačenju in slačenju debelih jaken,
– dojenčku na glavo zavežemo le kapico, odejica pa še ima dodatno zaščitno kapuco,
– ko je otrok v jajčki, se lahko odejico odpira ali zapira = prednost, če otrok zaspi,
– je večfunkcionalna – uporabljamo jo lahko tudi v košari vozička kot vrečo, za nošenje kot swaddle odejico, nekatere tudi kot odejico

Kako se jo namesti v jajčko? Ali ustreza vsem jajčkam?
Odejica za jajčko ima odprtine za 3 in 5 točkovni varnosti pas. V jajčko se jo namesti tako, da odejico položimo v jajčko, nato pa pasove potegnemo skozi ustrezne in narejene odprtine. Večina odejic ima narejene luknje za oba varnostna sistema, v primeru, da ni univerzalna, je zelo pomembno, da vemo, kateri sistem imamo ( 3 ali 5 točkovni varnostni sistem).

Različna družinska podjetja in cene
Šivilja Marietta, ki ustvarja pod blagovno znamko Floo for Baby ima na voljo dva različna modela odejice za jajčko. Prvi model GOFER, z zajčjimi ušesi je narejen v obliki, ki ustreza kasneje tudi športnemu delu vozička. Odejica ima odprtine za 3 in 5 točkovni varnosti pas, odpira in zapira se na ježka. . Podložena je s polarnim plišem, zunanja plast je tkanina vafelj. Cena s 30% popustom: 31.49 eur.

Drugi model POLARNI MEDO je vreča za jajčko/lupinico. Ima odprtine za 3 točkovni varnostni pas. Material je topla, puhasta zimska tkanina ali umetna ovčka. Odpira in zapira se na zadrgo. Cena s 25% popustom: 37.49 eur


Družinsko podjetje Jukki šiva odejice za jajčko v obliki odejic. Tudi te se lahko kasneje uporabljajo v športnem delu vozička. Imajo kapuco, odprtine za 3 in 5 točkovni varnosti pas ter se zapirajo na ježka. Ena stran je Minky pliš ali Velvet, druga stran je potiskan 100% bombaž. Cena s 30% popustom: 34.99 eur.

Na povezavi si lahko prenesete tudi pripravljen pdf format, kjer imate napisano vse o odejici za jajčko/lupinico. Akcije odejic veljajo do sprememb s strani družinskih podjetij, bodo pa vsekakor veljale do konec tega leta 2023.
Lep dan želim in upam, da sem vam kaj pomagala,
Teja iz Lenuhec.si

Komentiraj

Independently verified
858 reviews