Oktobrske novičke – odejica za jajčko ali lupinico

Kaj je odejica za jajčko/lupinico? Katere so njene prednosti?

Odejica za jajčko/lupinico je odejica, ki je podobna zimski vreči ali swaddle odejici, razlika je le v tem, da še ima narejene odprtine za 3 in 5 točkovni varnosti pas.

Ko nakupujemo izdelke za dojenčka je zelo pomembno, da upoštevamo poleg funkcionalnosti še varnostne ukrepe. Zato je zelo pomembno, da se v jajčko namesti odejica, ki je narejena prav za omenjen otroški sedež. Zakaj?

  • ima narejene odprtine za varnostne pasove, da se le ti lahko potegnejo ven in se z njimi varno pripne dojenčka, odejica pa se lepo prilagodi sedežu in ne predstavlja motečega faktorja,
  • ker je ustrezne velikosti, da se le ta prilega sedežu,
  • je ustrezne debeline, saj se v jajčko ne sme namestiti preveč debele odejice, ki bi onemogočala varno pripenjanje in prevažanje dojenčka,
  • imajo ustrezen način zapiranja in odpiranja,
  • ker je nameščena v sedež tudi ne obstaja nevarnost, da bi se dojenček z njo med vožnjo pokril čez obraz in bi obstajala nevarnost zadušitve.

PREDNOSTI:
– izognemo se oblačenju in slačenju debelih jaken,
– dojenčku na glavo zavežemo le kapico, odejica pa še ima dodatno zaščitno kapuco,
– ko je otrok v jajčki, se lahko odejico odpira ali zapira = prednost, če otrok zaspi,
– je večfunkcionalna – uporabljamo jo lahko tudi v košari vozička kot vrečo, za nošenje kot swaddle odejico, nekatere tudi kot odejico

Kako se jo namesti v jajčko? Ali ustreza vsem jajčkam?
Odejica za jajčko ima odprtine za 3 in 5 točkovni varnosti pas. V jajčko se jo namesti tako, da odejico položimo v jajčko, nato pa pasove potegnemo skozi ustrezne in narejene odprtine. Večina odejic ima narejene luknje za oba varnostna sistema, v primeru, da ni univerzalna, je zelo pomembno, da vemo, kateri sistem imamo ( 3 ali 5 točkovni varnostni sistem).

Različna družinska podjetja in cene
Šivilja Marietta, ki ustvarja pod blagovno znamko Floo for Baby ima na voljo dva različna modela odejice za jajčko. Prvi model GOFER, z zajčjimi ušesi je narejen v obliki, ki ustreza kasneje tudi športnemu delu vozička. Odejica ima odprtine za 3 in 5 točkovni varnosti pas, odpira in zapira se na ježka. . Podložena je s polarnim plišem, zunanja plast je tkanina vafelj. Cena s 30% popustom: 31.49 eur.

Drugi model POLARNI MEDO je vreča za jajčko/lupinico. Ima odprtine za 3 točkovni varnostni pas. Material je topla, puhasta zimska tkanina ali umetna ovčka. Odpira in zapira se na zadrgo. Cena s 25% popustom: 37.49 eur


Družinsko podjetje Jukki šiva odejice za jajčko v obliki odejic. Tudi te se lahko kasneje uporabljajo v športnem delu vozička. Imajo kapuco, odprtine za 3 in 5 točkovni varnosti pas ter se zapirajo na ježka. Ena stran je Minky pliš ali Velvet, druga stran je potiskan 100% bombaž. Cena s 30% popustom: 34.99 eur.

Na povezavi si lahko prenesete tudi pripravljen pdf format, kjer imate napisano vse o odejici za jajčko/lupinico. Akcije odejic veljajo do sprememb s strani družinskih podjetij, bodo pa vsekakor veljale do konec tega leta 2023. Klik do Lenuhec kataloga.

Lep dan želim in upam, da sem vam kaj pomagala,
Teja iz Lenuhec.si

Komentiraj

Independently verified
842 reviews