Še vedno pomembni pripomočki pri nas – vlažilni robčki, čistilni losjon za ritko in razkužilo

Ko je bil Tilen dojenček, sva mu sprva čistila ritko samo z vodo, kasneje pa sva začela z uporabo bioloških vlažilnih robčkov Earth Friendly Baby, saj naju je njihova kozmetika zares navdušila in mislim, da se ji ne bomo nikoli odpovedali :)! Robčki so pri nas še sedaj v uporabi in jih uporabljamo v različne namene (brisanje umazanih rok, ust, včasih tudi pobriševa mimogrede kako umazano mizo ali prah,…). Vlažilni robčki so biorazgradljivi, njihovi glavni sestavini pa sta biološka kamilica in biološki ognjič. Za kamilico in ognjič že zagotovo veste, da sta zelo priporočljivi sestavini v otroški kozmetiki, saj pomirjata, delujeta protivnetno in zdravilno, kerj kožo celita in blagodejno vplivata na rdečico in ekceme. Najbolj pomembno pri teh vlažilnih robčkih nama je tudi to, da ne vsebujejo alkohola in ne povzročajo alergij.

Ko je postal Tilen čist in je začel hoditi na stranišče, sva mu pričela ritko najprej čistiti z vlažilnim toaletnim papirjem, nato pa sva mu jo še vedno namazala s kremo za ritko. To sva kmalu opustila, saj sva v uporabo vključila Natessance BeBe zaščitni in čistilni losjon za ritko, ki najprej zelo lepo očisti ostanek blata, hkrati in nato pa mu ritko zaščiti in neguje, tako, da kasnejša uporaba kreme za ritko v tem primeru več ni bila potrebna. Mogoče se sliši hecno, ampak še vedno imava rada, da je njegova ritka po odvajanju blata na stranišču čista in ponegovana saj se zagotovo tudi on bolje počuti. Natessance BeBe zaščitni in čistilni losjon za ritko je malo dražji, ampak se ga količinsko dobi kar dosti (500 ml), pri uporabi pa se ga na papir ali krpico nanese zelo malo in se ga zaradi tega ima kar lep čas. Pa tudi ritka se ne čisti pogosto, razen ob odvajanju blata in, ko je to zares potrebno. Vsebuje dragoceno oljčno olje, ki občutljivi predel ritke ščiti in preprečuje nastanek rdečice, zaradi oljčnega olja pa naredi na ritki tudi zaščitni sloj. Naša uporaba poteka tako, da na vsak toaletni papir (kolikor ga potrebujeva, da je ritka čisto čista) naneseva majhno količino tega losjona in mu ritko pobriševa. Pri tem sva ugotovila, da so stroški zmanjšani, ker se uporabi navadni toaletni papir in ni dodatnih izdatkov zaradi kupovanja vlažilnega toaletnega papirja. Ta losjon pa se seveda lahko začne uporabljati že pri dojenčku in se nadaljuje kolikor želite in vam ustreza :).


Zadnji, a še vedno zelo pomemben pripomoček v našem stranišču pa je seveda razkužilo Vital Baby Aquaint Sanitising Water. Že od rojstva Tilna naprej sva v kopalnico, v stranišče in v kuhinjo nastavila razkužilo. Roke smo si si redno razkuževali, prav tako pa tudi previjalno podlogo in ostale stvari, ki so bile tega potrebne. Vedno sva imela manjše razkužilo v previjalni torbi, da sva lahko razkuževanje izvedla tudi na izletih, obiskih, itn. Tako je še danes… 500 ml razkužilo imamo na stranišču, manjše 50 ml pa v Tilnovem nahrbtniku. Z razkužilom Vital Baby sedaj vedno razkužujeva Tilnovo kahlico, pisuar frogija, roke, kljuke in pa stranišče (sproti in pa po vsakem čiščenju). To razkužilo je super zaradi tega, ker je narejeno iz higienske vode, ne vsebuje alkohola ali drugih kemikalij, primeren je za ljudi z alergijami in občutljivo kožo, najbolj pomembno pa je to, da je varno, da se ga zaužije (nikoli ne veš kaj pride otroku na misel, čeprav imaš stvari zelo dobro skrite!). Poleg vseh teh pozitivnih učinkov pa ubije 99.9% bakterij in je primerno za uporabo od rojstva naprej. Produkt je tudi prejemnik nagrade “Bronze – Mother and Baby Awards 2017 – Best Travel Product”. Mislim, da je to zares najbolj zaželjen pripomoček vsakega starša!

Na kratko sva vam predstavila naše tri najbolj priljubljene pripomočke, ki so pri nas v uporabi še sedaj in nam zelo ustrezajo. Midva jih priporočava :)! Če bi si tudi vi želeli te izdelke pri vas doma jih dobite v naši spletni trgovini, na naslednjih povezavah:
Klik: https://www.lenuhec.si/izdelek/earth-friendly-baby-bioloski-vlazilni-robcki/
Klik: https://www.lenuhec.si/izdelek/vital-baby-razkuzilo-za-previjalne-podloge-in-roke-500ml/
Klik: https://www.lenuhec.si/izdelek/vital-baby-razkuzilo/

Ekipa Lenuhec.si

Komentiraj

Independently verified
842 reviews