Pranje gnezdeca MAMO TATO in rezultati

Pa smo prišli do trenutka, ko smo tudi mi prejeli gnezdece za našo bodočo princesko, ki se nam bo pridružila v mesecu decembru. Odločila sem se, da bom z Vami delila, kako je potekalo pranje in sušenje samega gnezdeca. To pa zaradi tega, ker so se tudi meni ob začetku same prodaje gnezdec porajala vprašanja, kako se gnezdece posuši, ali ohrani enako obliko, kako je z obstojnostjo barv,… In, da bodo odgovori na ta vprašanja podani, sem to priložnost izkoristila sedaj, ko imam na voljo čisto svoje gnezdece, Swaddle odejico, zimsko-poletno dekico in metuljčka (o tem pa v drugi objavi, ko razkrijem, kakšno kombinacijo bo imela naša gospodična 🙂 ).

V ponedeljek, dne 13.11.2017 sem s pošiljko končno prejela naše gnezdece, saj smo se za nakup odločili malo kasneje in pa ob taki poplavi barv in barvnih kombinacij čisto po pravici povedano nismo vedeli, katero barvno kombinacijo izbrati. A na koncu je le zmagala pink-bela kombinacija z vijoličnimi in pinki rožicami ter metuljčki. Te kombinacije in še nekaj drugih novih kombinacij trenutno ni mogoče naročiti, saj jim je blago pošlo, a to ne pomeni, da so šla gnezdeca iz prodaje, le počakati bo treba do decembra, ko ponovno prejmejo blago in bodo naročila spet mogoča :). Takrat bomo gnezdeca tudi dali nazaj na spletno stran. Takoj, ko sem gnezdece prejela, sem ga dala prati. Upoštevala sem točna navodila dobavitelja, ki smo jih prejeli skupaj s certifikati in jih zraven prilagamo k vsakemu gnezdecu. Najprej sem odvezala gnezdece in na spodnji strani odprla zadrgo ter vzela ležalno peno oziroma podlogo ven. Zadrgo sem zaprla nazaj, peno pa sem med tem časom postavila v kinderpet. Nato sem gnezdece počasi dala v pralni stroj, tako, da sem ga malo zvila v krog, da se je prilagodil bobnu. Zraven gnezdeca nisem prala ničesar drugega, samo gnezdece! Za vsak slučaj sem v boben dala tudi dve krpici za pobiranje barv. Gnezdece sem prala na 30 stopinj celzija, nekatere naše stranke pa so poročale tudi o tem, da so gnezdece oprale na 40 stopinj celzija. Oprala sem ga samo s praškom Persil sensitive. Uporabila nisem nobenega mehčalca prav zaradi polnila. In, ko sem končno vklopila stroj in sem gledala kako gnezdece meče po bobnu, sem se zares vstrašila ali še bo vedno take oblike, kot je bilo pred pranjem (slika pred pranjem spodaj) :)?!

Ura in pol je minila zelo hitro. Komaj sem čakala, da vidim rezultate pranja. Ko sem vzela gnezdece iz bobna, sem bila presrečna, saj je bilo enake oblike kot pred pranjem. Mislim, da se polnilo niti malo ni premaknilo, a, če bi se, bi ga šlo z roko enostavno popraviti. Gnezdece sem odnesla iz kleti v stanovanje in ga dala sušiti na stojalo za sušenje perila. Sedaj me je zares zanimal nasledji korak, kako dolgo se bo samo gnezdece in predvsem polnilo sušilo?! Glede na informacije punc, s katerimi sem se pogovarjala, so rekle, da je bilo gnezdece suho v parih urah. A to je bilo poleti in so ga sušile na toplem zraku, ob lepem vremenu, jaz pa sem ga le sušila po slabem, hladne, vremenu v stanovanju. Torej sušiti sem ga dala okoli 14.00 ure, suho pa je bilo kdaj :)…? Prilagam sliko gnezdeca, takoj, ko je bilo mokro vzeto iz pralnega stroja.

Zvečer, ko sem dala sina spat, sem šla preveriti situacijo gnezdeca. Gnezdece je bilo okoli 21.00 ure na dotik suho. Tako sem se odločila, da bom nazaj dala ležalno peno, a ga bom še vseeno zavezanega in pripravljenega za našo novo družinsko članico pustila na stojalu za perilo čez noč. Preventivno, če bi še bilo morda v notranjosti polnilo vlažno, čeprav se mi je na dotik zdelo, da ni in, da je vse suho. Ko sem gnezdece ponovno sestavila skupaj, je izgledalo še lepše in bila sem zares navdušena! Polnila nisem rabila nič popravljati, da bi se vzpostavila lepa oblika, vse kar sem naredila je bilo to, da sem dala ležalno peno nazaj, zaprla zadrgo in ga zavezala. Kakšno je bilo gnezdece po pranju in sušenju? Slika spodaj.

Torej moji odgovori na vprašanja so sledeči:
1. Ali gnezdece obdrži prvotno obliko? Da, seveda jo! Naše gnezdece oblike ni spremenilo in tako res nisem rabila čisto nič popravljati polnila. Če pa bi želeli kaj popraviti pa bi to brez problemov tudi šlo, z rokami. 
2. Kako je s sušenjem gnezdeca? Gnezdece se hitro posuši. Naše se je tako posušilo v 7 urah, a preventivno sem ga pustila sušiti še čez noč, zaradi polnila. 
3. Ali gnezdece ohrani barvo? Naše gnezdece je ohranilo barvo. Ni zbledelo, ni se zmuckalo.
4. Cena? V vsej te poplavi otroških izdelkov je to gnezdece zagotovo vredno cene 49.99€. Se dobijo cenejša, a jaz vseeno gledam na to, da je izdelek preverjen in, da ima vse potrebne certifikate ter, da je iz 100% bombaža. V drugi objavi pa tudi nekaj več o odejicah, ki jih je mogoče kupiti v kompletu z gnezdecem in je tudi sam komplet vreden cene 64.99€.

Moja ocena: zares sem navdušena! Gnezdece me je v celoti prepričalo, tako glede kvalitete, oblike in barve. Za nas to ni bil zgrešen nakup, upamo samo, da bo tudi naša princeska uživala v njem in bomo imeli kaj od spanja :)!

Vsa gnezdeca MAMO TATO pa najdete na naši spletni strani, in sicer na tej povezavi: https://www.lenuhec.si/kategorija/spanje/kokon-gnezdece-za-dojencka/mamo-tato/. Gnezdeca so po naročilu, saj jih dobavitelj sam sproti šiva in pripravlja, tako, da je zanje dobavni rok 14 dni. Trudimo pa se, da jih imamo nekaj tudi ves čas na zalogi – tako gnezdeca, kot komplete z odejicami. Izdelke na zalogi najdete na tej povezavi: https://www.lenuhec.si/kategorija/spanje/gnezdeca-na-zalogi/ .

Nova gnezdeca iz 100% bambusa pa najdete na tej povezavi: https://www.lenuhec.si/kategorija/spanje/kokon-gnezdece-za-dojencka/maylily/. O gnezdecih iz 100% bambusa bom napisala nekaj več v naslednji objavi, a ga žal sama ne bom mogla testirati. Bom pa zagotovo našla nekoga, ki bo z nami delil izkušnjo pranja in sušenja :).

Pošiljam vam pozdravčke,
Teja (ekipa Lenuhec.si)

Komentiraj

Independently verified
858 reviews