Dula Urška odgovarja – 12.04.2022

Veliko je govora o masaži presredka pred porodom. Le ta bi naj pripomogla k boljši prožnosti presredka, kar pomeni, da se mamica lahko izogne raztrganinam ali pa epiziotomiji med samim iztisom. Pa je temu res tako? O tem smo v torek, dne 12.04.2022 poprašali našo dulo Urško, ki za vas, brezplačno, vsak torek odgovarja na vprašanja. 

1. Urška, kakšno je tvoje mnenje o masaži presredka? Kakšne so prednosti in slabosti? Meniš da pomaga? Ali bi priporočala naša naravna olja za masažo? 
Hvala za vprašanje. Masaža presredka v teoriji poskrbi za večjo prožnost presredka, da se ta ne bi raztrgal med porodom. Žal na to bolj vplivajo drugi dejavniki, kot pa pripravljenost presredka ( umetni popadki, lega otroka, položaj rojevanja…). Vsekakor pa bi priporočala masažo presredka že iz vidika nege in spoznavanja našega telesa. Masaža presredka je nekaj kar lahko naredi vsaka nosečka in misel na to, da se na takšen način pripravljamo na optimalen porod je včasih že dovolj, da takšen porod dejansko uspe. Vaša olja so res skrbno izbrana in kvalitetna, zato nimam zadržkov, da jih nebi priporočala. Hkrati pa vsem mamicam svetujem, da si v nosečnosti vzamejo čas zase, skrbijo zase, se negujejo in razvajajo, to zagotovo celostno pripomore k lepšemu porodu ?

2. Kdaj naj si izberem dulo? 
Dulo si naj mamica izbere, takrat ko čuti, da je čas ? . Jaz predlagam čim prej, da se do poroda res dobro spoznata, zgradita prijateljski odnos in da bo tvoja dula poznala vse tvoje porodne želje, ter ti jih pomagala uresničiti ?.

Love Boo

Tudi v naši spletni trgovini najdete naravna olja, angleške blagovne znamke Love Boo. Olje sta zasnovali dve dobri prijateljici in mamici Jennifer and Corinna, ki sta v drugi nosečnosti bili istočasno noseči in sta vsakodnevno kuli načrte, recepte in ustvarjali razna olja za masažo strij in tudi presredka. Iz te majhne ideje, ki je nastala doma, se je leta 2008 rodila zelo uspešna in popularna blagovna znamka Love Boo. Love Boo olje za masažo presredka se uporablja od 34 tedna nosečnosti dalje. Pomaga:
* pri elastičnosti presredka, s čimer se lahko prepreči epiziotomija med porodom, 
* pri celjenju brazgotine, ki je nastala s carskim rezom in pa
                                                                 * kasneje se lahko uporablja tudi za masažo vseh družinskih članov.

Olje za masažo presredka (Perineum Massage Oil) – €15.00 z DDV

Glavne sestavine so:
* mandljevo olje: zelo je bogato z vitamini A, B, E in maščobnimi kislinami omega 3 in omega 6. Ker kožo ohranja elastično in dovolj vlažno le-ta ne razpoka, zaradi tega je zelo priporočljiv za nosečnice, ki z njim preprečujejo nastanek strij. Zelo dober je tudi za uporabo pri zelo suhi koži na komolcih in kolenih, vtremo pa si ga lahko tudi na suhe konice las,
* navadna arnika (Arnica Montana): znana je po zdravilnih in protivnetnih lastnostih. Pripomore k lažjemu in hitrejšemu celjenju poškodb kože, pomirja vnetja in blaži bolečine, 
* olje pšeničnih kalčkov (Triticum Vulgare): zelo je bogato z vitaminom E. Uporablja se pri zdravljenju brazgotin, pri preprečevanju nastanka strij. Kožo pa ohranja voljno in elastično.

 

 

Ne pozabite mamice, v torek, dne 19.04.2022 bo dula Urška ponovno z vami. Vmes pa ji lahko kadarkoli pišete na zasebno sporočilo in Vam bo brez problema odgovorila ter pomagala. Rada bi, da imate vse mamice možnost, da se na porod pripravite zelo dobro in to pomembno delo opravite sproščeno ter brez strahu. Vsi nasveti so brezplačni in jih z veseljem tako dula Urška kot mi delimo z vami :). 

Lep pozdrav,
Teja (Lenuhec.si) 

Komentiraj

Independently verified
842 reviews